Quantiferontest

Naam: Quantiferontest

Algemene informatie

Wijze van insturen

QFT-Plustest maakt gebruik van de volgende 4 bloedafnamebuisjes: Nil buis (grijze dop), TB1 buis (groene dop), TB2 buis (gele dop) en de Mitogen buis (paarse dop). Verzamel 1ml bloed rechtstreeks in elk van de QFT-Plus bloedverzamelbuisjes. De zwarte markering op de zijkant van de buisjes geeft het gevalideerde bereik van 0,8 - 1,2 ml aan. Zodra de buisjes zijn gevuld, moeten deze minstens tien (10) maal worden geschud. Te krachtig schudden kan tot afbraak van de gel en derhalve afwijkende resultaten leiden.


Vermeld op alle 4 buisjes de naam en geboortedatum van de patiënt (in verband met identificatie). Vul het aanvraagformulier volledig in (alle klinische gegevens en bij voorkeur door middel van ponsplaatje). Plaats de buisjes met ingevuld aanvraagformulier in een verzendenvelop. De buisjes moeten op de dag van afname bij Labmicta verwerkt worden.

Afname alleen mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag voor de afnametijden zie schema hieronder. Materiaal afgenomen op vrijdag wordt alleen in behandeling genomen na overleg met de arts-microbioloog.

Afnametijden

Enschede – MST;                  Poli Bloedafname B03 tot 16.00 uur            

Haaksbergen – MST;            Poli Bloedafname tot 15.30 uur

Losser – MST;                       Poli Bloedafname tot 11.00 uur

Oldenzaal – MST;                  Poli Bloedafname tot 16.00 uur

Almelo – ZGT;                       Bloedafname laboratorium tot 16.00 uur

Hengelo – ZGT;                     Bloedafname laboratorium tot 13.45 uur

SMC Hardenberg                   Afnamepoli tot 15.30 uur

 

GGD Regio Twente Noord- en Oost-Gelderland; zie aanvraagformulier Quantiferon TB Gold Plus test GGD Regio Twente Noord- en Oost-Gelderland

 

Aanvragers buiten de regio Twente – Achterhoek;            zie aanvraagformulier Quantiferon TB Gold Plus test voor aanvragers buiten regio Twente-Achterhoek

Bewaarcondities tot transport

Kamertemperatuur.

Bewaarcondities tot gebruik

Kamertemperatuur.

Opmerkingen

    Zorg ervoor dat op de complete afnameset klaar ligt bij het centraal innamepunt of frontoffice op uw locatie, alwaar de vervoersdienst van het Laboratorium deze op zal halen. Afnamesets die na bovenstaande lichtingstijden worden aangeboden of op andere dagen worden afgenomen, moeten zelf gebracht worden en op dezelfde dag voor 16.30 uur bij Labmicta aanwezig zijn.

Afbeelding

Specifieke informatie